MaGniX

MaGniX woont in de zomer op de camping en speelt heel graag met alle kinderen. Je zult hem vast wel eens bij ons zien. Hoe MaGniX bij ons is gekomen kun je hieronder lezen.

In december 2004 loopt een boswachter door het bos van het Witven. De boswachter loopt in de bossen om te kijken of alles nog wel goed gaat. Plotseling ziet de boswachter een paar hele grote voetafdrukken in de grond staan. Hij denkt “Van wie zullen die voetstappen nou zijn? Ze zijn bijna zo groot als die van een dinosaurus!”.

De boswachter gaat nadenken en nadenken. Hij loopt bijna elke dag wel een keer door het bos en elke keer komt hij de grote voetafdrukken tegen. Er komen ook steeds meer voetafdrukken bij. Het is een groot raadsel.

Op een dag loopt de boswachter opnieuw door het bos en opeens hoort hij achter zich takken kraken. Heel voorzichtig draait de boswachter om en vangt nog net een glimp op van een keigroot ‘bosdier’, dat hij nog nooit eerder in de bossen heeft gezien.

De boswachter volgt het bosdier en na enkele minuten ziet hij het achter een boom staan. Langzaam komt hij dichter en dichter bij het bosdier. Plotseling draait het bosdier zich om en staat hij tegen de boswachter aan. De boswachter zegt: “Hoi, ik ben de boswachter! Hoe heet jij?”. “Hoi”, zegt het bosdier in bosdierentaal, “ik heet MaGniX”. “Ik woon in de bossen van het Witven”. MaGniX vertelt de boswachter zijn verhaal. MaGniX is verdrietig, omdat veel van zijn vriendjes de afgelopen winter naar warme landen zijn gegaan. MaGniX is bijna helemaal alleen in het bos overgebleven. En de vriendjes die er nog zijn, liggen in een diepe winterslaap. MaGniX is helemaal alleen. Nu hij zo alleen is, wil hij nix, hij kan nix en hij mag nix. Hij verveelt zich ook. Hij kan met niemand spelen. Hij heeft al heel vaak gezocht in het bos, maar hij kan geen vriendjes vinden.

Wel heeft MaGniX wat aparte huisjes, caravans en tentjes gezien! Hij ziet daar ook wel eens grote en kleine mensen lopen! Hij hoorde mensen zeggen dat er heel veel mensen op vakantie gaan naar het Witven. MaGniX denkt: “dat is interessant. Als ik slim ben ga ik hier wonen! Bij het Witven komen zoveel kindjes, daar zullen vast wel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes voor mij bij zijn”.

De boswachter gaat samen met MaGniX naar de campingbaas. Samen vragen ze of MaGniX op de camping mag komen wonen.  De campingbaas zegt dat het prima is en hij zelfs een speciaal plekje heeft voor MaGniX. Op de camping komen heel veel kinderen waar hij leuk mee kan spelen! Speel jij ook met hem mee?

Vorige slide
Volgende slide

Reserveren

Reserveer nu direct uw plaats!