Vakantiepark het Witven bestrijdt de natuur met de natuur.

Vooral tijdens de zomermaanden worden veel Nederlanders geteisterd door de processierups.
Bomen worden kaalgevreten en zowel mensen als dieren krijgen te maken met gezondheidsklachten
zoals jeuk, bultjes en uitslag.

Vakantiepark en strandbad het Witven in Veldhoven heeft tot nu toe gelukkig weinig last van de bekende processierups gehad, maar een goede voorbereiding is het halve werk!

Het Witven heeft daarom goed nagedacht over een slimme oplossing bij de bestrijding van de processierups voor eventueel in de toekomst. Ze vragen daarbij de hulp van de koolmezen. Op de eikenbomen van de camping zijn in de afgelopen periode tientallen nestkastjes gehangen voor de vogelvrienden. Koolmezen maken nestjes van 8 tot 13 eieren en één koolmeesjong eet al ongeveer 800 rupsen. Op deze manier bestrijdt het vakantiepark de natuur met de..…..natuur.

Vakantiepark en strandbad

Al jaren weten zowel de toeristen als de mensen uit Veldhoven en omgeving zowel het vakantiepark als het strandbad goed te vinden. Het vakantiepark met een mix van chalets, vaste staanplaatsen, kampeer- en camperplaatsen heeft vorig jaar wederom een groei in de faciliteiten en dienstverlening meegemaakt en is beoordeeld op 4,5 ster.

De kwaliteit van het zwemwater staat onder voortdurende controle van het Waterschap de Dommel om de juiste kwaliteit te waarborgen.

Op de foto: medewerkers van het Witven zorgen dat alle nestkastjes goed opgehangen worden op het vakantiepark.  

Reserveren

Reserveer nu direct uw plaats!