Evenementen regio

Weekmarkt Veldhoven

Weekmarkt Meiveld Veldhoven in het centrum is elke maandag vanaf 11.00-16.30 uur. Met ruim 40 marktkooplieden is het een grote markt met een ruime keuze uit vele marktproducten! Valt maandag op een feestdag? Dan schuift de markt door naar dinsdag. 

Stadswandeling Eindhoven

Wandel mee! De gids neemt je in een storytelling mee door de binnenstad van Eindhoven. Elke vrijdag en zaterdag om 11.00 uur. De ruim 1 uur durende stadswandeling start vanaf Eindhoven Tourist Information in het station en sluit af met een rondleiding door Domus Dela, ‘De geheime parel van Eindhoven’. Reserveren is noodzakelijk en kan tot één dag van te voren. De wandeling gaat door vanaf vijf deelnemers. Reserveer een plekje via info@thisiseindhoven.nl.

Weekmarkt Eindhoven

Elke dinsdag vanaf 09.00-16.00 uur staat het grote 18 Septemberplein vol met tal van kramen. Wat je er vindt? Alles van verse groenten en gebraden kip, tot Turkse delicatessen én lokale lekkernijen. Snuffel zeker ook bij de vele kraampjes met stoffen, bloemen en cosmetica! Klaar met inkopen doen? Trakteer jezelf op een bakje kibbeling of een ovenvers worstenbroodje!  

Expositie Veldhoven 100 jaar

Rondom het 100-jarig bestaan van Veldhoven is in Museum ’t Oude Slot een tentoonstelling ingericht met verhalen, foto’s en historische voorwerpen rondom vijf thema’s: industrialisatie, religie, sport, cultuur en gemeente. De tentoonstelling is vanaf 25 september 2021 t/m 9 januari 2022 in Museum ’t Oude Slot. 

The Visit de Musical

The Visit vertelt het bloedstollende verhaal van de miljardair Claire Zachanassian, die na ruim 40 jaar terugkeert naar het verarmde stadje Güllen en de wanhopige inwoners twee miljard euro biedt op één enkele voorwaarde: de dood van haar jeugdliefde Alfred. Een overweldigende muzikale sneltrein van geldzucht en paranoia volgt, afgewisseld met emotionele flashbacks naar wat was en wat had kunnen zijn. De musical is gebaseerd op het toneelstuk ‘Der Besuch der alten Dame’ van Friedrich Dürrenmatt en ging in 2013 onder diezelfde titel in première in Zwitserland, met musicalicoon Pia Douwes in de hoofdrol. Nu brengt award-winnend theatergezelschap Het Brabants Muziek-Theater dit tijdloze verhaal over liefde, bedrog en wraak voor het eerst naar Nederland, onder begeleiding van een groot live-orkest. Laat je meeslepen in een fascinerend dilemma tussen geld en geweten en vraag jezelf af: wat zou jij doen? Je kunt deze musical bijwonen op 26 maart 2022 in Theater de Schalm, Veldhoven.

Prognosis Festival

Tijdens Prognosis is Eindhoven het internationaal centrum voor alles dat met prog, rock en metal te maken heeft. De kern van het muziekfestival is de Effenaar, waar vrijdag 15 en zaterdag 16 april 2022 vooraanstaande prog-bands het podium beklimmen.

Oranjemarkt Veldhoven

Kom gezellig met de hele familie naar het grootste buiten evenement van Veldhoven met volop sfeer, diverse optredens en veel activiteiten voor kinderen. De Oranjemarkt is een evenement dat je niet mag missen. Samen met alle jonge ‘verkopers’ (grootste vrijmarkt van Veldhoven), artiesten, entertainers en kraamhouders is het al 25 jaar een groots oranje feest voor het hele gezin. Een dag waar ruim 20.000 mensen op af komen uit de regio. 

Elk jaar op 27 april van 10.00-17.00 uur. Locatie is het centrum in Veldhoven en de entree is gratis. 

Groots met een zachte G

In juni 2022 staat Guus Meeuwis weer met zijn Groots met een zachte G stadionconcerten in het Philips Stadion in Eindhoven! Samen met de 35.000 bezoekers per concert zal hij het stadion als vanouds op zijn grondvesten laten schudden. De concerten vinden plaats op 10, 11 en 12 juni 2022.

Previous
Next

Reserveren

Reserveer nu direct uw plaats!