Veldhoven

Veldhoven is een typische stadsrandgemeente met aan de ene kant de grote stad Eindhoven, en aan de andere kant de open landelijke ruimte van de Kempen. Veldhoven wordt daarom ook wel de Poort van de Kempen genoemd.

Er zijn genoeg bezienswaardigheden in Veldhoven die een bezoek waard zijn…

Zandoerle en Oerle

Het marktveld van Zandoerle is nagenoeg rechthoekig en is omgeven door langgevelboerderijen en de buurtkapel. Op het veld zelf staat een oorlogskanon dat een grote oudheid- en volkskundige waarde heeft. Tijdens de Kerstperiode vind je hier een van de grootste Kerststallen van Veldhoven.

Kabouters…

Volgens vele eeuwenoude volksverhalen woonden er vroeger in Veldhoven ontzettend veel kabouters, ook wel ‘aardmennekes’ genoemd. Deze kleine mannetjes waren zeer geliefd bij de mensen, daar zij ’s nachts namelijk flink hard werkten. De mensen legden ’s avonds muntstukken neer voor deze kabouters en de volgende ochtend waren verschillende karweitjes gedaan. De bekendste Kempische kabouter was Koning Kyrië, wiens standbeeld te bewonderen is in Hoogeloon. Deze geliefde kabouterkoning werd echter koelbloedig neergeschoten door een jager. Nadat de aardmennekes het trieste nieuws over hun koning hadden vernomen zijn zij vertrokken uit de Kempen en nooit meer terug gezien.

Tegenwoordig kun je via de fietstocht ‘op zoek naar kabouters’, verkrijgbaar bij de VVV van Veldhoven, alle plekken bezoeken waar vroeger kabouters woonden. In de Goorstraat in Veldhoven vind je een huis waarvan de tuin volstaat met honderden kabouterbeelden.

Winkelen

Het City Centrum Veldhoven is uitgeroepen tot het meest gewaarde winkelcentrum in de regio. Dit is ook niet zo raar als je kijkt naar wat dit centrum te bieden heeft. je vind er twee supermarkten, verschillende drogisterijen, kledingwinkels, schoenenwinkels en boekhandels. Ook zijn er verscheidene restaurants en cafés waar je kan genieten van een heerlijke maaltijd of gewoon een kop koffie tussendoor.

Nog meer shoppen? Geen probleem! Verderop in Veldhoven vind je nog de Kromstraat. In deze winkelstraat kun je terecht voor sport en vrije tijd, mode, kunst, design, boeken, cadeaus, een vershof, bloemen en nog veel meer. Ook hier is een supermarkt te vinden net als verschillende horeca gelegenheden.

Uit eten in Veldhoven

Aan de Dorpstraat en in de directe omgeving daarvan vindt u “rond de Kerk” een grote diversiteit aan restaurants, snackbars en lunchmogelijkheden. Het ligt op ca. 2,5 km. van ons vakantiepark en is prima bereikbaar met de fiets of te voet.

Vorige slide
Volgende slide

Reserveren

Reserveer nu direct uw plaats!