Eindhoven

TIP: de kortste fietsroute vanaf vakantiepark Resort Eindhoven (voorheen Witven) naar centrum Eindhoven vindt u op ons youtubekanaal

Eindhoven is onmiskenbaar de meest uitdagende stad in het zuiden van ons land. Deze vijfde stad van Nederland heeft alles te bieden wat het leven aangenaam maakt! Een bruisend centrum met een enorm winkelaanbod, ontelbare kroegen en restaurantjes, gezellige terrassen en een levendig uitgaansleven. De overvolle evenementenkalender en kunst en cultuur op hoogniveau zorgen ervoor dat Eindhoven bruist. Maar Eindhoven kent ook een rijke historie; deze op het oog jonge en moderne  stad is een van de oudste steden van Nederland. Laat u door Eindhoven verrassen….

Oude stad met modern uiterlijk
Als u nu in Eindhoven rondloopt ziet u een jonge, moderne stad. Maar schijn bedriegt, Eindhoven is één van de oudste steden van Nederland en heeft een interessante geschiedenis! Al in 1232 kreeg Eindhoven stadsrechten. Langs de rivier de Dommel ontwikkelde zich een levendige sigaren- en textielindustrie. In het Villapark (centrum) zijn de imposante villa’s en herenhuizen nog steeds te zien die de latere industriëlen lieten bouwen.

En toen was er de gloeilamp…
De ontwikkeling van de gloeilamp in 1891 en de eerste DAF truck iets later waren dé aanzet tot de enorme bloei en ontwikkeling van de stad. Eindhoven heeft zich vervolgens ontwikkeld tot één van de meest toonaangevende steden in Europa op het gebied van High Tech, kennis en design.

Winkelen en uitgaan
Nergens in het Zuiden is een dag winkelen zo compleet. Door het zeer uitgebreide aanbod aan winkels, grote warenhuizen en leuke speciaalzaakjes en de korte loopafstanden tussen de verschillende winkelstraten, is winkelen in Eindhoven een waar genoegen. En in ieder winkelgebied kunt u terecht voor koffie en lunch in één van de vele lunchrooms, cafés, grand cafés of koffiecorners.
Eindhoven heeft ook een gezellig nachtleven. Met Stratums Eind heeft Eindhoven de langste straat met de meeste kroegen en bars van Nederland.

Voor meer informatie over “Things to do” in Eindhoven: http://www.thisiseindhoven.nl/do

Vorige slide
Volgende slide

Reserveren

Reserveer nu direct uw plaats!